Шефилд Юнайтед – Арсенал, мач от 1/4финалите за ФА Къп, стадион „Брамъл Лейн”, 15:00 часа, съдия Пол Тиърни

Под въпрос за Шефилд Юнайтед: О’Конъл
Контузени за Арсенал: Торейра, Мартинели, Чеймбърс, Мари, Лено

Прогноза

Арсенал ще хвърли всичко в ФА Къп при трудностите във Висшата лига, но гостуването на Шефилд Юнайтед на 1/4финалите със сигурност няма да бъде лесно. 

Остриетата са един от най-трудните за преодоляване отбори, но и те ще се стремят към достигане в следващата фаза, въпреки трудния старт след подновяването на сезона. 

Хората на Крис Уайлдър все още не са отбелязали гол в трите си мача от първенството, губейки с по 0:3 в последните си два двубоя и ще търсят реванш пред феновете си, макар че те няма да бъдат на трибуните. 

Арсенал взе важна победа над Саутхемптън в миналия си мач, а очакванията са и двамата мениджъри да пуснат максимално силни състави, въпреки че Микел Артета вероятно ще направи някои промени в своята селекция и е възможно Александър Лаказет да води атаката. 

Лондончани имат само един успех в последните си 8 гостувания на Шефилд Юнайтед, който бе постигнат през далечната вече 2007-а. Артилеристите остават непостоянни, но все пак класата на тима би трябвало да им донесе успех, макар и много труден. 

Интересното е, че Арсенал стига до трофея в 3 от 6-те сезона, в които елиминира Остриетата от ФА Къп, така че победа днес би била доста добър знак, въпреки че естествено няма да гарантира нищо. 

Двубоят не се очертава да бъде особено резултатен, след като и лондончани имат трудности в предни позиции. Сигурността в защита би трябвало да е приоритет, а и едва ли ще бъде особена изненада, ако се стигне до продължения, а и до дузпи. 

При всички положения се очаква сериозна битка, която все пак индивидуалната класа на Арсенал в атака би трябвало да окаже влияние. Затова очакваме минимален триумф за Топчиите. 

Резултат: Шефилд Юнайтед – Арсенал 0:1