Атлетико Мадрид спечели драматична победа с 3:2 над Атлетик Билбао и събра 23 точки, с които излезе на 2-о място в класирането. Гостите от Билбао бяха на път да станат едва втория отбор, който е побеждавал през сезона дюшекчиите, след като водеха с 2:1 десетина минути преди края, но с два гола в края допуснаха обрат.

Гостите от Билбао имат едва една победа от 12 мача и се намират на 17-о място с 10 точки, точно над зоната на изпадащите.

Защитникът Диего Годин осигури успеха на момчетата на Диего Симеоне, но като цяло представянето им не заслужаваше победа. През седмицата те бяха съсипани от Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига и погрома с 0:4 им личеше.

Иняки Уилямс вкара два пъти за Атлетик Билбао, като откри резултата в 36-ата минута, а в 64-ата отново даде преднина на своите за 1:2. Томас Парти изравни за 1:1 в 61-ата минута след пробив и центриране на Фелипе Луис от ляво, но три минути по-късно Уилямс изведе своите напред за втори път.

Парти също ще запомни мача с хубаво, като асистира за 2:2 в 80-ата минута на Родри Ернандес. А Антоан Гризман пък центрира на Годин за победното попадение в добавеното време.