Жоао Феликс иска да направи своя история в Атлетико и не се влияе от сравненията с Кристиано Роналдо. Младият нападател  стана най-скъпият португалец, след като мадридчани платиха 126 милиона евро на Бенфика за подписа му. Той подписа за 7 години и днес бе представен официално. „Всички знаем, че Кристиано е голям играч, най-добрият в света, какъвто винаги е бил. Говорил ми е много за Мадрид и тук наистина ми харесва. Аз обаче искам да направя собствена история и да оставя своя следа. Кристиано е Кристиано, а аз съм Жоао Феликс“ заяви младокът. 

„Много съм доволен, че ще бъда част от този проект. Искам да помогна с каквото мога и ще дам всичко за клуба. Съотборниците ми ме посрещнаха много добре. Не усещам напрежение от цената си. Това е въпрос на пазар. Моята цел е да работя и да бъда готов за началото на шампионата“ добави той. 

Жоао Феликс ще играе с №7, който досега принадлежеше на Антоан Гризман, което ясно показва, че французинът със сигурност си тръгва, независимо от проблемите с Барселона в момента.