Жоао Феликс отново се разписа, а добави и асистенция, за да може Атлетико Мадрид да срази сборния отбор на МЛС с 3:0 в традиционния Мач на Звездите отвъд Океана. 

Така играчите от американската лига допуснаха 4-о поредно поражение в тези срещи, но все още водят с 9-8 в мачовете срещу клубни противници. Златан Ибрахимович, Уейн Руни и Карлос Вела играха по около 30-40 минути в мача, който логично обаче бе спечелен от гостите. 

Диего Симеоне заложи на някои млади играчи в стартовия си състав и те не го разочароваха, като Рикелме, Ману Санчес и Санабриа оставиха много добри впечатления с представянето си, а испанците доминираха до почивката, а и като цяло в двубоя. 

В 43-ата минута именно Рикелме изведе атрактивно с пета в наказателното поле Маркос Йоренте и бившият футболист на Реал Мадрид отбеляза за 1:0, макар че  вратарят Андре Блейк докосна топката и сякаш можеше да спаси удара. 

След паузата домакините се подобриха след множеството смени, но трудно стигаха до чисти ситуации. Симеоне пък пусна тежката артилерия около 60-ата минута и на терена се появиха Феликс, Диего Коста, Коке и Саул. 

Американските играчи играеха с настроение и Пити Мартинес пропусна да изравни, стреляйки неточно от около 15 метра, което се оказа и решаващо. 

В 85-ата минута Жоао Феликс получи пред наказателното поле и отбеляза със силен удар, при който и вратарят можеше да се намеси и по-добре. Преди няколко дни той вкара и при 7:3 срещу Реал Мадрид. 

Дълбоко в добавеното време младият португалец пусна отличен диагонален пас към Диего Коста, който овладя в наказателното поле и реализира за 3:0, оформяйки крайния резултат.