Голям скандал се е заформил между ръководството на Нефтохимик и вратаря Димитър Николов. Стражът получи тежка контузия в мача с Локо София през септември 2017 година, а оттогава се лекува и не е играл футбол.

От клуба, по думи на Николов, не са направили навреме застраховката, а освен това са платили едва 2400 лева за лечението му. А то коствало много повече. На всичко отгоре вратарят се оплака, че е получил заплахи от ръководството. Законите на БФС гласят, че ако футболист играе в мач без застраховка, то трябва да бъде отнет лицензът на клуба. Николов твърди, че от ръководството на Нефтохимик разпращат лъжливи информации, в които се твърди, че е неблагодарен, а за лечението му са платени 15 000 лв.

"Имах счупена скула, счупен нос и правих няколко зъба. Имах две операции, а те поеха едната, която беше 2400 лева в "Пирогов" Веднага след мача. Това е всичко, което са платили", каза Николов.

"Подписах с Нефтохимик на 6 септември. Мачът с Локо беше на 9 септември. Те ме застраховаха на 12 септември. И застраховката не важи за контузията, защото не е направена навреме. Те не ми дават обезщетение, а след първата операция съм си плащал всичко сам", добави вратарят, който съди клуба за обезщетение. Той отрече твърденията на Нафтата, че е свободен агент.