Крайният защитник на Барселона Дани Алвеш се е съгласил да преподпише своя договор с клуба за още два сезона, пише Goal.com.

Кариоката отказваше да поднови контракта си, защото ръководството му предлагаше едногодишен договор + опция за още две години, ако изиграе 60% от мачовете всеки сезон. 32-годишният южноамериканец дори беше упорито спряган за ПСЖ, Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

В крайна сметка той е решил да остане на стадион "Ноу Камп", макар да искаше удължаване на контракта за три сезона. Преподписването ще стане факт в близките седмици, съобщава още електронното издание.

Бившата съпруга на Алвеш Динора Санта Ана, която е негов агент, бе съобщила миналия месец, че бекът е потърсен от друг клуб, който му е предложил договор за 3 години и доста по-висока заплата.

Ситуацията все пак придобива обрат заради желанието на Алвеш да остане в Барселона заради децата си. Освен това той възнамерява да отвори бразилски ресторант в града.

Силното представяне на кариоката е накарало президента на каталунците Хосеп Мария Бартомеу да му предложи договор за два сезона, което зарадвало играча и той приел с готовност.