Капитанът на Барселона Шави е в основата на пробуждането и добрата форма на Лионел Меси, разкрива вестник "Ел Паис".

Аржентинецът преоткри познатото си ниво и е машина за голове и асистенции, но в началото на годината нещата изглеждаха по различен начин.

"Ставаше дума за фаул срещу Меси по време на тренировка, на която Луис Енрике беше съдия. Той не отсъди нарушението и Лео се ядоса", бе споделил Жереми Матийо пред радио "Монте Карло" за проблемът между звездата и треньора на тима.

На следващия ден Меси остана резерва в мача срещу Реал Сосиедад, а Барса загуби първия мач за годината с 0:1. После Лео не се яви на възстановителната тренировка и атмосферата на стадион "Ноу Камп" изглеждаше отровена.

Опитният Шави веднага разбрал, че трябва да се намеси. Той извикал Меси и му казал: "Не можем да си позволим случилото се миналия сезон и ти го знаеш. Нима искаш Кристиано отново да спечели Златната топка? Спри да се размотаваш, Лео".

След разговора между двамата Лео наниза 31 гола в 31 мача за Барса, като преди това имаше 23 попадения в 22 двубоя през кампанията. Промяната обаче дошла в поведението на Меси и отношението му към работния процес като цяло.