Барселона ще привлече Алейш Видал от Севиля, съобщава вестник Спорт. Това ще се случи през следващата седмица, а каталунецът ще подпише договор за пет сезона.

Очаква са "синьо-червените" да платят около 10 милиона евро за външния халф. Той ще заеме мястото на Даниел Алвеш, който ще напусне "Камп ноу" със свободен трансфер.

Алвеш премина в Барса именно от Севиля преди повече от шест години. През миналия сезон Алейш Видал спечели турнира Лига Европа със Севиля.

В същото време Хавиер Масчерано определи триумфа на Барселона през този сезон като "най-красив сън". Барса с аржентинеца в състава си се поздрави с требъл, побеждавайки Ювентус 3:1 на финала в Шампионската лига, игран в Берлин.

"Това е невероятно. Дори в най-красивия ми сън не съм сънувал един такъв сезон. Трябваше да минем и през трудни моменти, но сега сме доволни да влезем в историята на този клуб".

"Започнахме много добре, но те успяха да се върнат в мача. Страдахме доста по време на двубоя, но разполагаме с неповторими футболисти. Доминирахме в средата на терена и това направи разликата", коментира Масчерано.