Луис Енрике все пак остава в Барса! Новината бе потвърдена от президента Хосеп Мария Бартомеу днес следобед и по този начин сложи край на несигурността около бъдещето на наставника. Нещо повече – договорът му е удължен за още един сезон – до лятото на 2017-а година. 

Днес Бартомеу е провел разговори с Енрике, на които е било постигнато споразумение за оставането му в клуба. Според вестник „Спорт“ специалистът е получил увеличение на заплатата си, което може би също е изиграло своята роля. 

Както е известно дори след спечеления требъл от тима, наставникът отказа да потвърди, че ще остане начело на каталунците и през следващия сезон, което доведе до слухове, които обаче сега ще приключат и това със сигурност радва феновете на Барса. 

"Това беше година, за която мечтаехме. Имахме и трудни моменти, но всичко завърши добре. Вдъхновени сме да печелим още титли" заяви Енрике. 

Самият Бартомеу днес следобед подаде оставка като президент, за да може да се кандидатира на следващите избори за ръководител на клуба, надявайки се да спечели след доброто представяне на отбора. 

Това е поредната добра новина за клуба, след като днес стана ясно, че Дани Алвес също е подновил договора си за още 2 години. Преди него това сториха Педро и Жорди Алба, а вчера бе представен и Алейш Видал като нов футболист, макар и да може да играе от януари 2016-а.