Централният защитник на Барселона Жерард Пике отново хвърли масло в огъня, коментирайки вечния враг Реал Мадрид. Преди седмици испанецът нарече столичани "съдийски отбор" и очевидно мнението му не се е променило.

"Кога реферите са ни помагали? В Шампионската лига ли? А, аз си мислех, че въпросът ви е за първенството. Дискутираме историческата ни победа с 6:1 над ПСЖ, а се пише и говори за съдията. А когато Реал Мадрид спечели Шампионската лига с гол от засада на Серхио Рамос, не се случи нищо", избухна Пике.

Той повдигна и темата за прокурор Марта Силва - обвинителят, който искаше по-сурови наказания за Лионел Меси и Неймар, за разлика от всички останали свои колеги. Както е известно, дамата се оказа фенка на Реал Мадрид и най-спокойно изгледа мача с Реал Сосиедад от трибуните на стадион "Сантяго Бернабеу" в края на месец януари.

"Коментирайте Марта Силва! Не ми харесва това, което става в ложите на стадиона на Реал. Не ми харесва да виждам там човекът, който обвиняваше Меси и Неймар. Има обвинения срещу тях, но не и срещу Кристиано Роналдо."

"Всички знаем какво се случва в техните ложи. Винаги е било така. Смятам всички играчи на Реал за мои приятели, но какво мога да кажа за клуба им... В крайна сметка би трябвало съдията да реши, а не Мадрид... Знаем как стават тези неща", добави Пике.