Зимната покупка на Барселона Йери Мина със сигурност ще направи своя дебют в неделя, след като беше само зрител в цели четири мача на тима си.

Причината за задаващия се дебют на колумбиеца е наказанието на титуляра в центъра на защитата Самюел Юмтити и контузията на Жерард Пике. Французинът получи пети жълт картон при равенството 1:1 с Еспаньло вчера и ще почива в следващия кръг. Мъжът на Шакира пък навярно ще бъде в лазарета за две седмици.

Така треньорът на "блаугранса" Ернесто Валверде е принуден да пусне южноамериканеца в неделното домакинство на Хетафе. Както е известно, треньорът на каталунците няма други опции в "сърцето на отбраната", тъй като Томас Вермаелен е контузен, а Хавиер Масчерано беше продаден по собствено желание в Китай.

Все още не е ясно кой ще действа като втори централен бранител през уикенда, но навярно с тази роля ще бъде натоварен Серхио Бустетс, Паулиньо или... централният нападател Пако Алкасер. Другата опция е Валверде да избере ултра офанзивна схема само с един централен защитник, прибрани в своята половина бекове и наситена халфова линия, която да подсигурява отбраната във всяка една ситуация.