Защитникът на Барселона Самуел Юмтити иска увеличение на заплатата си до 6 милиона евро, за да подпише нов договор с клуба, пише вестник „Спорт”. 

Французинът се справя много добре на „Камп Ноу” и вече е провел първи разговори чрез агента си за удължаване на настоящия си контракт, който изтича през 2021-а година. 

Това е доста необичайно, тъй като практиката в Барса обикновено е с играчи да се преговаря около 2,5 години преди края на техните контракти. Силните му изяви обаче карат ръководството да опита да си гарантира оставането му, тъй като неустойката по договора му е 60 милиона, а представянето му е много добро и през януари за него е имало запитвания от Манчестър Юнайтед. 

Според каталунското издание Юмтити е готов да остане в Барса до 2024-а година, но само срещу заплата от по 6 милиона евро, което е доста повече, отколкото взима в момента и това ще го нареди сред най-добре платените футболисти в състава. Заради офертата от Юнайтед френският бранител е в добра позиция, но според „Спорт” все още предстоят доста разговори, докато се стигне до споразумение.