Най-скъпият футболист в историята – Неймар, е заявил на ръководството на Барселона, че иска да се завърне на "Камп Ноу", твърди Mundo Deportivo.


През лятото бразилската звезда напусна каталунците в посока ПСЖ, след като "принцовете" платиха освобождаващата му клауза от рекордните 222 милиона евро. Сделката предизвика голямо напрежение между Неймар и шефовете на Барса, които се оплюха чрез медиите и водят дела помежду си за бонус солидарност от 26 млн. евро. Освен това испанците искат техничаря да им върне 8,5 млн. евро, които бяха преведени в сметката му, когато преподписа договора си.

Сега обаче Неймар е осъзнал, че е допуснал грешка с преминаването си в ПСЖ. Той е заявил на ръководството на лидера в Ла Лига, че е изгубил разсъдък заради неустоимото финансово предложение на богаташите от "Парк Де Пренс". В допълнение, голаджията е недоволен от нивото на френското първенство, не е изключено и отпадането от Реал Мадрид на 1/8-финалите в Шампионска лига след две загуби – 1:3 и 1:2, също да е повлияло върху мнението му за проекта, който се гради в Париж.

Mundo Deportivo допълва, че в Барса още са недоволни от скандалното напускане на Неймар и не са уверени, че биха го върнали обратно. Освен това на "Камп Ноу" вече се подсилиха сериозно с привличането на Филипе Коутиньо и Осман Дембеле, който още не може да блесне. Не е ясно дали и от ПСЖ ще се съгласят да продадат лидера си.

В момента Неймар лекува контузия и едва след шест седмици ще е ясно кога отново ще играе. Името му често е свързвано и с преминаване в Реал.