Барселона удари последния в таблицата Малага с 2:0 като гост в двубой от 28-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Ла Росаледа".

Каталунците нанесоха двоен удар за петнайсетина минути, в които Луис Суарес откри резултата, а след това Филипе Коутиньо удвои с много ефектен гол с петичка. Половин час след началото Гарсия от състава на домакините беше изгонен с директен червен картон и интригата окончателно се изпари.

През второто полувреме домакините показаха смелост и на няколко пъти опитваха да застрашат вратата на своя опонент, който видимо пазеше силите си за реванша с Челси в Шампионската лига.

Лидерът Барселона събра 72 точки на върха и дръпна с 11 на втория Атлетико Мадрид, който е с мач по-малко. Последният Малага остава с едва 13 пункта и запазването на елитния статут изглежда мираж.


Гостите очаквано започнаха по-активно, макар да бяха без звездата си Лионел Меси, който стана татко на момче за трети път. Още в първите минути Осман Дембеле пробва центриране към Луис Суарес, но намери тялото на съперник. Нещо, което стори и Филипе Коутиньо при опита си за бомбен изстрел от петнайсетина метра.

В 13-та минута се стигна и до първата интересна ситуация. Паулиньо намери Луис Суарес, който успя да се освободи от съперник и да стреля от неудобна позиция, но вратарят спаси. Последва нов удар от малък ъгъл на уругваеца, но Роберто пак беше застанал на правилното място.

Още при следващата атака на Барса резултатът беше открит. Жорди Алба центрира майсторски отляво и Суарес връхлетя върху топката с глава от десетина метра, без да остави шансове на стража на домакините.

При една от редките акции на Малага Ен-Несири успя да нахлуе в дълбочина, но се уплаши и стреля рано-рано, което позволи на Тер Стеген да спаси спокойно. После Паулиньо получи от Суарес, но не използва възможността по най-добрия начин.

В 28-ата минута лидерът в таблицата удвои преднината си след прекрасно изпълнение на Филипе Коутиньо. Той получи подаване от Осман Дембеле и матира вратаря по ефектен начин с петичка.

Малко по-късно домакините останаха с човек по-малко заради много грубо влизане на Самуел Гарсия в краката на Жорди Алба, за което реферът вдигна директен червен картон.

Десетина минути преди почивката Малага можеше да намали пасива си след грешка в отбраната на каталунците, но ударът с глава отблизо на Ен-Несири като по чудо не намери очертанията на вратата. Към края на първата част Коутиньо и Ракитич биха в обсега на вратаря.

В началото на второто полувреме Дембеле завърши хубава акция на своите със зрелищно изпълнение от въздуха, но не успя да намери вратата. Напълно очаквано темпото на игра спадна и двата отбора не показваха интензитета от първата част.

В средата на второто полувреме Дембеле отправи мощен снаряд след паса на Сержи Роберто, но вратарят на домакините успя да спаси. После Роберто Хименес улови и удара на Коутиньо от дистанция.

Малага създаде кратък смут в наказателното поле на съперника си четвърт час преди края на мача, но не успя да стигне до точен удар. На отсрещната врата Луис Суарес пък шутира неточно от фаул. До края Малага играеше смело и се опитваше да стигне до почетен гол, но нямаше идеи и сили, за да го постигне.


Малага - Барселона 0:2

0:1 Луис Суарес - 15'
0:2 Филипе Коутиньо - 28'

 

Червен картон (директен): Гарсия (Малага) - 30'


Малага: Роберто, Ернандес, Микел, Рика, Розалес, Итура, Ласен, Кастро (Лестиен - 61'), Гарсия, Ролан (Съксес - 79'), Ен-Несири (Браун - 78')

Барселона: Тер Стеген, Пике, Юмтити, Роберто (Гомеш - 74'), Алба (Дин - 77'), Бускетс, Ракитич, Паулиньо, Коутиньо, Дембеле (Видал - 85'), Луис Суарес