Втората най-скъпа покупка в историята на Барселона Осман Дембеле призна, че е водил много по-нездравословен начин на живот в Борусия Дортмунд, отколкото го прави сега в каталунската столица.

Както е известно, френският национал получи две тежки контузии за кратък срок от време след трансфера си на стадион "Ноу Камп" и не успява да демонстрира потенциала си, записвайки само 1 гола и 7 асистенции в 18 мача.

Той няма почти нищо общо с футболиста, който блестеше с екипа на Борусия през сезон 2016/17. Според самия него обаче разликата е в това, че той не е имал контузии по онова време.

"Не съм в топ-форма, това е ясно. Но постепенно ще навляза в такава. Трябва да тренирам допълнително за издръжливост, защото се изморявам много бързо. Сега водя по-здравословен начин на живот, отколкото в Дортмунд. Там не живеех здравословно, но разликата е, че не се контузвах", заяви без угризения и притеснения Дембеле пред Tеlеfoot.

Както е известно, Дембеле разкъса сухожилие на двуглавия бедрен мускул на левия крак през септември и отсъстваше над 100 дни за Барса при първия си престой в лазарета. Според куп специалисти в областта на спортните контузии основната причина за травмата на Дембеле е фактът, че той не тренираше с Борусия Дортмунд през август, когато бойкотираше германския клуб, докато форсираше своя трансфер в Барса.