Селта - Барселона, двубой от 33-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Естадио де Балайдос", начало: 22:00 часа българско време.

Групата на Барселона:

Тер Стеген, Силесен, Семедо, Д. Суарес, Л. Суарес, Меси, Дембеле, Коутиньо, Паулиньо, Алкасер, Алба, Дин, Роберто, Гомеш, Видал, Юмтити, Мина, Вермален

Прогноза на Gol.bg:

Барселона е само на осем точки от спечелването на титлата в първенството. Те на практика не са под реален натиск от втория в класирането Атлетико Мадрид, а през уикенда имат финал срещу Севиля в "Копа дел Рей" и може да си позволят да изиграят двубоя срещу Селта на по-ниски обороти.

В последния си шампионатен двубой те надвиха у дома Валенсия с 2:1. Общо 4 победи, 1 реми и 1 поражение за Барса в последните му 6 мача. Далеч от дома каталунците не са много убедителни напоследък, след като записаха 1 поражение, 2 победи и 3 ремита в последните си 6 визити във всички надпревари.

Иначе Барса продължава да е единственият отбор, който все още е без загуба в първенството през този сезон. При последното си гостуване тимът бе близо до такава, но с два гола накрая в рамките на две минути, се добраха до равенство 2:2 срещу Севиля.

Треньорът на каталунците Ернесто валверде нямда да може да разчита на Иван Ракитич, а Люка Дин е под върпрос.

Селта пък се намира на деветата позиция във временното класиране и на 5 точки от топ 6, ако иска да се бори за място в Европа. В последният кръг обаче домакините загубиха визитата си на Леганес с 0:1.

Загубите за отбора в последните му 6 мача са общо 2, колкото са победите и равенствата. Поне у дома Селта показва стабилно лице. Тимът е с 4 победи и 2 равенства в най-близките си 6 домакинства. 

Поради наказания в състава ще липсват Пабло Хернандез и Уго Майо. Историята от мачовете помежду им помни 103 срещи, от които Селта има 20 успеха, докато Барса е с 59. По-рано този сезон срещата помежду им на "Камп Ноу" в първенството завърши 2:2. След това отборите се срещнаха и в осминафиналите за Купата на Краля. Там Селта записа 1-1 у дома срещу Барса, но загуби с 5-0 в реванша.

Прогноза: Селта - Барселона 1:1