Барселона завърши наравно 2:2 със Селта в двубой от 33-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Естадио де Балайдос".

Треньорът Ернесто Валверде заложи на много нестандартен състав, пускайки доста футболисти, които рядко получават възможност за изява с цел да запази титулярите си за финала за "Копа дел Рей" през уикенда. В крайна сметка каталунците се добраха до равенството, въпреки че близо 20 минути играха с човек по-малко, след като Серхи Роберто бе изгонен в 71-ата минута.

След това равенство Барселона продължава да се подвизава на 1-ото място с актив от 83 точки, с 12 повече от втория Атлетико Мадрид, който в четвъртък гостува на Реал Сосиедад.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_wYV6bKgQiE" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна с лек превез за гостите, които първи създадоха опасна ситуация и това се случи в 7-ата минута. Филипе Коутиньо изведе много добре Денис Суарес на стрелкова позиция. Юношата на Барса стреля от малък ъгъл, но топката мина на сантиметри от дясната греда.

В 10-ата минута домакините също получиха добра възможност. Яго Аспас овладя подаване дълбоко в наказателното поле и се озова очи в очи с Марк-Андре тер Стеген. Вратарят обаче се намеси решаващо и спаси положението.

В 25-ата минута след центриране от корнер Паулиньо се извиси над всички и с глава прати топката към вратата. За късмет на домакините, кълбото се удари в лявата греда.

Секунди след това Брийс Мендес бе съвсем близо до гола. Футоблистът получи прекрасно подаване на границата на наказателното поле и стреля. Топката обаче премина на сантиметри от лявата греда.

В 34-ата минута отново домакините пропуснаха добра възможност. Брийс Мендес изстреля страхотна тупалка от границата на пеналтерията, който Тер Стеген се намеси прекрасно и изби топката. 

Две минути по-късно Барса поведе в резултата. Осман Дембеле получи късметлийски пас от Пако Алкасер на границата на наказателното поле и от трудна позиция нацели топката от воле, пращайки я неспасяемо в левия ъгъл на вратаря Серхио Алварес.

В края на полувремето домакините изравниха. След мощна контраатака Джонатан Кастро-Джони получи прекрасно подаване на Максимилиано Гомес, успоредно на голлинията и хладнокръвно прати топката по трева във вратата.

През втората част домакините вдигнаха оборотите и започнаха по-често да поглеждат към вратата на каталунците. Хосабед Санчес получи хубаво подаване след добро и отправи техничен удар.  Топката обаче мина на сантиметри от лявата греда.

В 64-ата минута Паулиньо отново даде аванс на гостите. Бразлецът засече остро подаване отдясно по земя и след лек рикошет прати топката зад гърба на Алварес.

В 71-ата минута Барса остана с човек по-малко на терена. Влезлият преди минути Серхи Роберто се оказа последен в защитата и бе принуден да спре откъсващият се сам срещу вратаря Аспас.

В следващите минути футболистите на Селта се опитаха да се възползват от численото си превъзходство и увеличиха натиска над каталунците, които се прибраха, за да бранят преднината си.

В 80-ата минута Емре Мор си освободи пространство в наказателното поле, след като получи добър пас и шутира от малък ъгъл. Топката обаче мина малко встрани от лявата греда.

В 83-ата минута логичното се случи. Яго Апас се възползва от грешка на Тер Стеген при остро центриране отляво и безмилостно опъна мрежата на вратата. 

В 89-ата минута Лукас Бойе можеше да донесе победата за отбора си. Той овладя подаване в наказателното поле и шутира, но насочи топката право в Марк-Андре тер Стеген.

Селта - Барселона 2:2

Голмайстори: Осман Дембеле (36), Джонатан Кастро (45), Паулиньо (64), Яго Аспас (83)

Селта: Алварес, Вас, Ронкаля, Гомес, Кастро, Хосабед (Унсуе 73'), Лоботка, Мендес (Бойе 85'), Систо, Гомес, Аспас
Треньор: Хуан Карлос Унсуе

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Вермален, Мина, Дин, Гомеш (Роберто 60'), Паулиньо, Коутиньо (Меси 60'), Д. Суарес, Дембеле (Видал 77'), Алкасер
Треньор: Ернесто Валверде

Виго, стадион "Естадио де Балайдос"
Съдия: Давид Фернандес
Жълти картони: Аспас, Вас, Кастро (Селта);  (Барселона)
Червен картон: Роберто (Барселона)