Барселона успя да триумфира в турнира за Купата на Краля, след като победи на финала Севиля с разгромното 5:0.

Срещата се игра на стадион „Уанда Метрополитано” в испанската столица Мадрид, а каталунците бяха по-добрият отбор на терена и заслужено спечелиха отличието.

Това е рекордна 30-а титла на тима от този турнир, а освен това спечелването на трофея и почти сигурната титла в Испания ще направят практически сезона за тима успешен.

Суарес даде аванс на каталунците в резултата след попадение в 14-ата минута, а в 31-ата минута и Меси се разписа също. В 40-ата минута урусът вкара втория си гол в мача, а Иниеста също записа името си сред голмайсторите в 52-ата минута. Коутиньо оформи крайния резултат от дузпа в 69-ата минута.

Освен, че отборът на Барса спечели за 30-и рекорден път отличието, отборът беляза и още един рекорд - четвърти пореден трофей от турнира. Това постижение са постигали само Реал Мадрид от 1905 до 1908 година и Атлетик Билбао от 1930 до 1933 година. 


Двубоят започна добре за каталунския тим и още в 10-ата минута Меси имаше шанс да се разпише след фаул от 25 метра, но Сория успя да избие топката в корнер.

Четири минути след това Суарес даде аванс на Барса в резултата, след като бе намерен от Коутиньо на метър от противниковата врата и успя необезпокояван да вкара в мрежата на андалусийци.

В 20-ата минута Муриел и Н’Зонзи не се разбраха за една перфектно центрирана топка в наказателното поле и в крайна сметка се стигна само до аут за Севиля.

В 30-ата минута Иниеста отправи страхотен удар от 15-16 метра, а топката се отби в гредата, а минута след това Меси удвои аванса на каталунците.

Алба чукна с пета към аржентинеца, който от няколко метра с хубава удар успя да реализира и да убие каквато и да е интрига в този мач.

В 40-ата минута Суарес направи резултата класически, след като Меси го изведе прекрасно сам срещу вратаря и не сгреши.

Второто полувреме започна шеметно за каталунците и те вкараха и четвърти гол на своя противник в 52-ата минута чрез Иниеста. Меси го изведе елегантно в наказателното поле и ветеранът излъга вратаря, а след това с удар в близкия ъгъл не сгреши.

Три минути след това Сория направи фантастично двойно спасяване и предотврати пети гол във вратата си, след като отрази последователно удари на Суарес и Умтити с фантастични спасявания. 

В 65-ата минута Сандро се озова на страхотна позиция и бе близо да вкара почетен гол за андалусийци, но вместо това стреля доста анемично от перфектна дистанция. 

Точно три минути по-късно Ленглет игра с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, като Коутиньо застана зад топката и не сгреши. До самия край не паднаха повече попадения. 

СЕВИЛЯ – БАРСЕЛОНА 0:5
0:1 Суарес 14
0:2 Меси 31
0:3 Суарес 40
0:4 Иниеста 52
0:5 Коутиньо 69 дузпа

Севиля: Сория, Меркадо, Ленглет, Ескюдеро, Навас, Банега, Н’Зонзи, Васкес, Сарабиа (83 - Лаюн), Кореа (46 - Рамирес), Муриел

Барселона: Силесен, Пике, Алба, Умтити, Иниеста (89 - Денис Суарес), Ракитич, Бускетс (76 - Паулиньо), Коутиньо (82 - Дембеле), Роберто, Меси, Суарес