Бившият президент на Барселона Жоан Гаспар разкри какъв би бил идеалният завършек на сезона в неговите очи - дубъл за каталунския колос и отпадане на вечния враг Реал Мадрид в Шампионската лига.

"Ние навярно ще страдаме във финала за Купата на Испания срещу Севиля и после ще се опитаме да вземем титлата в Ла Лига колкото се може по-бързо", коментира Гаспар пред RAC1.

"Ще бъде по-добре, ако станем шампиони в Ла Коруня, отколкото в Ел Класико, но целият сезон е сведен до дубъла, а Реал да не спечели нищо."

"Най-важното нещо е Ла Лига, но аз искам три неща - Барселона да стане шампион, да спечели Купата на Испания, а Реал да не спечели Шампионската лига. Надяваме се Байерн да свърши тази работа на полуфиналите. Ако това не се случи, дано да го стори финалистът - Ливърпул или Рома."

"Страдах два дни след отпадането от Рома. Бях много разстроен, защото отпадането беше тежко. А и защото Реал се класира напред. Това бяха два паралелни момента на страдание. Исках Ювентус да продължи напред, но се случи точно обратното", добави Гаспар.