От Депортиво Ла Коруня ще организират шампионски шпалир за Барселона преди двубоя между двата отбора от 29-ия кръг на испанската Ла Лига.

Така клубът от Галисия ще почете победата на каталунците в Купата на Краля миналата събота, когато футболистите на треньора Ернесто Валверде отнесоха Севиля с 5:0 във финала на турнира.

Иначе в първенството Барса е на точка от спечелване на титлата и може да вземе трофея именно в двубоя с тима от Ла Коруня.

Интересното е, че при евентуален триумф в неделя, на футболистите на Реал Мадрид ще им се наложи също да направят шампионски шпалир, тъй като двата отбора ще се изправят в следващия кръг на Ла Лига, и то на "Камп Ноу".

Припомняме, че в началото на този месец треньорът на "белия балет" Зинедин Зидан заяви, че отборът му няма да отдаде почести на Барса преди мача между двата отбора. 

Последният път, в който един от двата тима е правил шампионски шпалир бе на "Сантяго Бернабеу" през май 2008 година. Реал влиза в дербито с математически спечелена титла, а играчите на Барса са принудени да приветстват на терена излизането на своя съперник.