Барселона е новият шампион на Испания, след като победи Депортиво Ла Коруня с 4:2 в двубой от 35-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Мунисипал де Риасор".

Футболистите на треньора Ернесто Валверде стигнаха до победата с голове на Филипе Коутиньо и Лионел Меси, който по шампионски отбеляза хеттрик. За домакините пък се разписаха Лукас Перес и Емре Чолак.

След тази победа тимът на Барселона се откъсна на върха в класирането с 11 точки повече от Атлетико Мадрид, които са напълно достатъчен аванс за каталунците в оставащите кръгове на прървенството. В края на сезона тимът ще бъде коронясан за 25-и път в своята история.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/f0tdL7cW0d0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна по мечтан начин за гостите, които поведоха в резултата още в 7-ата минута. Филипе Коутиньо получи хитър пас в наказателното поле от Осман Дембеле и без да се замисля прати топката в горния ляв ъгъл на вратата - 0:1.

В 17-ата минута Лукас Перес прати топката във вратата на Барса. Футболистът обаче се оказа в положение на засада и попадението не бе зачетено.

В 23-ата минута Луис Суарес получи подаване в наказателното поле и видя възможност да отбележи, но прати топката си далеч встрани от дясната греда.

Опасните ситуации се редуваха пред вратата на домакините и в крайна сметка логичното се случи в 38-ата минута. Страхотно центриране в дълбочина на Луис Суарес намери Лионел Меси, който от воле прати топката във вратата.

Само две минути по-късно Депортиво върна едно попадение. Лукас Перес получи хубав пас отляво и с прецизен удар по земя от точката на дузпата остави безпомощен Марк-Андре тер Стеген. Така първото полувреме приключи без повече голове.

През втората част двата отбора продължиха да търсят гола. В 51-ата минута Лионел Меси получи топката и нанесе удар по трева в средата на вратата, но Рубен внимаваше и го отрази.

В 64-ата минута домакините изравниха. Прекрасна атака на Депортиво завърши с удар от близко разстояние на Емре Чолак, който направи резултата 2:2.

В 70-ата минута Фабиян Шер се извиси над всички в опит да оползотвори ъгловия удар с отиграване с глава в долния ляв ъгъл. Тер Стеген обаче се намеси с прекрасно спасяване.

В 81-ата минута Луис Суарес получи хитро подаване в наказателното поле и стреля незабавно. Топката беше отправена към долния десен ъгъл, но Рубен демонстрира уменията си и предотврати гола с брилянтно спасяване.

Минута по-късно Барса се добра до победния гол. Луис Суарес заобиколи вратаря и изпрати великолепен пас към Лионел Меси, който имаше лесната задача да прати топката в опразнената врата - 2:3.

В 85-ата минута отново аржентинецът оформи крайния резултат и своя хрттрик в двубоя. Той беше хитро изведен между защитата от Суарес и после направи това, което може най-добре.

Депортиво - Барселона 2:4

Голмайстори: Филипе Коутиньо (7), Лионел Меси (38, 82, 85), Лукас Перес (40), Емре Чолак (64) 

Депортиво: Рубен, Хуанфран, Шер, Албентоса, Луизиньо, Борхес, Гилерме (Мунтари 83'), Чолак, Крон-Дели, Лукас Перес, Борха (Картабия 86')
Треньор: Кларънс Зеедорф

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Юмтити, Алба, Ракитич (Иниеста 87'), Бускетс, Коутиньо (Паулиньо 74'), Меси, Дембеле (Д. Суарес 68'), Л. Суарес
Треньор: Ернесто Валверде

Ла Коруня, стадион "Мунисипал де Риасор"
Съдия: Рикардо де Бургос Бенгоечеа
Жълти картони: Шер (Депортиво); Семедо (Барселона)