Треньорът на Барселона Ернесто Валверде отдаде дължимото на капитана Андрес Иниеста, който излезе снощи в последния си мач с екипа на каталунците след 22 години в клуба.

"Моментът на цялата смяна на Андрес Иниесат снощи беше много емоционален от началото до края. Феновете дават всичко от себе си, те искаха да изпратят Андрес подобаващо", коментира Валверде.

"Той е футболист със специална магия на терена и прави трудните неща да изглеждат толкова лесни. Това е есенцията на неговия футбол. Той ни позволи да изживеем футбола в неговото измерение."

"Човек никога не знае в коя минути е най-добрият момент за смяна. Аз го смених в 81-ата минута, защото исках да е към края на мача. Исках Меси да влезе в игра преди това, защото двамата имат добра връзка помежду си. Надявах се, че ще комбинират и ще вкарат гол."

"За мен беше привилегия да бъда треньор на Иниеста и смятам, че това се отнася за всички негови треньори. Говорим за уникален играч, какъвто няма да видим повече. Няма да намерите друг като него, а аз имах късмта да работя с този играч", добави специалистът.