Защитникът на Барселона Самуел Юмтити сложи край на спекулациите за бъдещето си, след като постигна споразумение да поднови договора си с клуба до лятото на 2023-а година. 

Официално това ще стане утре на специална церемония на "Камп Ноу", след което французинът ще застане и пред медиите. В предишните седмици имаше слухове, че Юмтити иска твърде голяма заплата и може да напусне, но явно е постигнато споразумение. 

"Юмтити разполага с невероятна физическа мощ и носи много проблеми на нападателите. Той е бърз и силен във въздуха, но освен това притежава и великолепна техника, което го прави идеален за стила на Барса" пише в сайта на испанския шампион. 

В момента футболистът е на лагер с националния отбор на Франция преди световното първенство, но е получил специално разрешение да пътува за Барселона, за да подпише контракта си, след което ще се върне обратно. 

Според испанските медии Юмтити е получил доста добро увеличение на заплатата си, а най-вероятно клаузата за предварителното разтрогване на договора му е повишена с 30 милиона и при новите условия ще бъде 90-100 милиона.