Централният нападател на Барселона Луис Суарес говори за взаимоотношенията си с Лионел Меси и бившия нападател на каталунците Неймар, който избяга миналото лято в посока ПСЖ.

"Лео е мой съотборник и приятел, добър човек и страхотен баща на децата си. Не гледам на него по начина, по който го правят всички останали. Въпреки това има моменти на терена, в които осъзнавам колко велик футболист е той и какви невероятни неща може да прави", заяви Суарес пред списание "Кикер".

"С Меси не сме само футболисти. Ние сме родители, имаме сходни навици и сме на почти същата възраст. Обичаме да се забавляваме, да пийваме и да хапваме заедно. Отношенията ни са чудесни и с времето спечелихме доверието си по взаимен начин. В един отбор има силни характери, но ние не сме показвали никакво его."

"Ние двамата говорихме с Неймар, защото той ни питаше за нашето мнение преди да напусне. Имаше съмнения. Беше тук от дълго време и имаше всичко необходимо в Барса. Не мисля, че си тръгна заради парите. Сега има различни цели, които иска да постигне в ПСЖ."

"Единият с Уругвай, другият с Аржентина, третият с Бразилия. Хората смятаха, че няма да проработим като трио в атаката на Барса, но не познаха. получи се, защото изпитваме голям респект към Меси, който е най-добрият футболист в света. Но и заради таланта на Неймар, който винаги е кандидат за Златната топка."

"Аз бях доволен от ролята си на терена, намирайки свободното пространство. Знаех, че трябва да играя добре, за да получавам нови възможности. Ние дори се редувахме да бием дузпите. Жерард Пике веднъж ни каза, че никога не е виждал нещо подобно на толкова високо ниво", добави Суарес.

Статистиката показва, че откакто Луис Суарес премина на стадион "Ноу Камп" през лятото на 2014 година до продажбата на Неймар в ПСЖ миналото лято, атакуващият тризъбец на каталунския колос MSN постигна смразяващи за противниците резултати - 250 шампионатни гола в общо 299 мача за тримата.

Лидер за този период от време бе Меси със 106 шампионатни гола в 105 мача за последните три сезона. Суарес вкара 85 гола в Ла Лига за 97 мача, а Неймар - 59 попадения в 97 срещи. По отношение на асистенциите Меси и Суарес имат по 43, срещу 30 за кариоката.

Неймар е вкарвал средно на всеки 140 минути, докато Лео е имал нужда от 84 минути за гол, срещу 96 минути за попадение на уругваеца.

Във всички турнири за въпросните три сезона Меси има 158 гола, Суарес е със 147, а Неймар - 145. Това прави общо 450 гола във всички турнири, или средно по 150 гола на сезона за доскорошното атомно трио.