Барселона възлага големи надежди на втората най-скъпа покупка в историята си Осман Дембеле след проваления трансфер на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид, пише вестник "Спорт".

Дембеле записа противоречив първи сезон на стадион "Ноу Камп" след трансфера си от Борусия Дортмунд, получавайки две сериозни контузии, които се отразиха на формата му.

Осман имаше проблеми с адаптацията заради езиковата бариера и заради срамежливия си характер. Освен това той трябваше да върши повече работа в защита и да свиква с характерния стил на игра на "блаугранас".

Постепенно обаче Дембеле започна да демонстрира качествата си и избухна с много важен гол срещу Челси на осминафиналите на Шампионската лига. 

Треньорът Ернесто Валверде е готов да залага повече на французина, след като стана ясно, че неговият сънародник Гризман остава в Атлетико заради любовта си към "дюшекчиите".

Дон Ернесто възнамерява да залага на системата 4-3-3, която е най-подходяща за Дембеле, защото ще го натоварва с повече офанзивни действия, което е точно по вкуса му. В Барселона вярват, че новият спортен директор Ерик Абидал ще изиграе важна роля в развитието на Осман.