Голямата звезда на Барселона Лионел Меси е известен не само с много бройните си попадения, но и с впечатляващите си голови подавания.

При победата с 8:2 над Уеска миналия уикенд Бълхата записа две асистенции и вече има цели 151 в испанския елит, показва статистиката на Opta. Нещо, което не е постигал нито един друг футболист преди него.

В историята на Ла Лига най-близо до Лео по отношение на головите подавания са бившите му съотборници Дани Алвеш (101) и Шави (91). Следват преминалия в Ювентус бивш ас на Реал Мадрид Кристиано Роналдо (87) и Хоакин от Бетис със 74 асистенции.

32 е стряскащият брой на футболистите, които са се разписали в испанския елит след подаване на Меси. Безспорният №1 в това отношение е настоящият му съотборник Луис Суарес с 23 гола (на снимката долу). Следват Педро с 14 гола и Самуел Ето'о с 13 попадения.

36 отбора пък са страдали от пасовете на Лео. Хетафе е глътнал 12 гола след негови подавания. Следват Леванте с 11 и Реал Мадрид с 10. 

Меси е постигал поне 10 асистенции в 10 от последните 12 сезона, като на два пъти е приключвал кампания с невероятните 18 голови подавания.