Барселона преживя второ разочарование и след като в четвъртък загуби с 0:4 от Хетафе и не се класира за финала в турнира за купата на Краля, сега тимът загуби лидерската си позиция в Примера. Каталунците направиха 1:1 у дома с Бетис и събраха 66 точки, колкото и Реал, но столичани са с предимство в преките двубои.

Още в 5-ата Роналдиньо откри за Барса от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за събаряне на Деко в наказателното поле, въпреки че бразилецът с португалски паспорт падна доста театрално. От бялата точка Рони не сгреши и така вкара 18-ия си гол в първенството, като все още няма пропуск от дузпа - 7 от 7.

До края на полувремето все пак Барса показа по-голямо желание и пропусна на няколко пъти да увеличи аванса си. Самуел Ето'о отигра най-красивото положение, след като стреля със задна ножица, но вратарят на Бетис успя да избие.

След почивката обаче футболистите на Рийкард обаче изпаднаха в униние и сериозно опънаха нервите на феновете си, тъй като и при най-малката грешка можеше да се стигне до равенство. И това стана.

В 86-ата минута “Ноу Камп” въздъхна с облекчение, защото Валдес спаси удар по диагонала на Исидоро и така успя да запази ценната победа. 3 минути след това обаче бързо изпълнен фаул от Ашунсао изведе Рафаел Собиш, който с удар в близкия ъгъл направи безпомощен Валдес, който определено има вина за попадението.

Така 4 кръга преди края Барса вече е на 2-о място, а и следващата неделя предстои ключовото гостуване на тима на Атлетико в Мадрид. Феновете на “Ноу Камп” показаха недоволството си, като размахаха бели кърпички.

Съставът на Барса: Валдес, Тюрам, Пуйол, Дзамброта (46 Белети), Ван Бронкхорст, Шави, Иниеста, Деко, Меси (75 Савиола), Роналдиньо (67 Едмилсон), Ето'о.