Леванте - Барселона, мач от 36-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Сиутат де Валенсия", начало 21.00 часа.


Групата на Барселона:
Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Дани Алвеш, Пике, Абидал, Пуйол, Максуел, Фонтас, Бартра
Полузащитници: Масчерано, Бускетс, Кейта, Шави, Иниеста, Тиаго, Афелай, Жефрен
Нападатели: Педро, Меси, Вия, Боян

Контузени: Милито, Адриано



Прогноза:  Гостуването на Леванте е с особен заряд за Барселона, тъй като дори и равенство ще означава спечелване на трета поредна титла. Интересното е, че преди 6 години воденият тогава от Франк Рийкард тим на Барса спечели титлата точно при гостуването си на Леванте. Така стадион "Сиутат де Валенсия" може да се окаже едно от любимите места на каталунците.

За този мач Пеп Гуардиола разполага с почти всичките си футболисти, като единствените контузени са Милито и Адриано. Въпреки това и те пътуваха с отбора в очакване на специалната вечер.

Все пак никой не трябва да очаква лесен успех за Барселона, тъй като Леванте е един от отборите в  добра форма. В последните си 15 мача Леванте е загубил само 3 пъти. Отборът се намира в средата на таблицата, но все още не си е гарантирал напълно оцеляването и ще е пределно мотивиран да вземе поне точка.

На всички обаче е ясно, че в подобни мачове въпросът не е какво има желание съперникът, а какво ще му позволи Барселона. Ако играта на каталунците върви, мотивацията на другия отбор няма голямо значение. А в днешния мач Лео Меси и компания със сигурност ще са пределно амбицирани да си свършат работата. Освен всичко друго, това ще им позволи да починат малко преди решителния финал за Шампионската Лига срещу Манчестър Юнайтед.

Резултат: 0:3