В Барселона са силно притеснени за състоянието на централния си защитник Самюел Юмтити, пише каталунският вестник "Спорт".

Световният шампион страда от контузия в коляното и досега се лекуваше в Катар, но вече се прибира в Барселона за ново консервативно лечение.

Французинът е аут от края на месец септември и оттогава досега е играл само веднъж - при гостуването на Атлетико Мадрид. 

Юмтити изпитва болки в коляното още от месец май и според някои специалисти трябва да се подложи на операция. На стадион "Ноу Камп" обаче вярват, че болките ще отшумят.

В клуба са притеснени, защото травмата на Самюел е необичайна за толкова млад футболист. На някои места в коляното му вече липсва хрущял, като това се случва при по-стари футболисти. Точно заради подобна травма бившият капитан на "блаугранас" Карлес Пуйол прекрати кариерата си.

В медицинският екип на Барса има разнобой. Някои смятат, че 25-годишният защитник е трябвало да се подложи на операция веднага след световното първенство и че вече е щял да бъде готов за игра. Усърдната работа във фитнеса и приемането на медикаменти не дава резултата, защото хрущялът не може да се възстанови.

Бранителят преминава през куп терапии с цел избягване на хирургическа интервенция, но те не дават резултат и в клуба сериозно притесняват дали контузията вече не е хронична. 

Към момента испанският шампион отлага операцията на своя футболист, защото повечето хора от медицинския екип смятат, че Юмтити ще  се възстанови и без намесата на скалпела. Ако обаче състоянието му не се подобри в близките дни, най-вероятно той ще бъде опериран.