Полузащитникът на Барселона Артур заяви, че се учи от най-добрия футболист в историята, визирайки съотборника си Лионел Меси.

"Не съм очаквал, че Меси ще ми помогне с адаптацията в Барселона. Той е човек, на когото се възхищавам много. За мен и за много други той е най-добрият играч в историята", заяви Артур пред Globoesporte.

"Лео ми даде голяма увереност и ми помага в тренировките и в мачовете. Когато най-добрият играч в света се хвали и ти помага, това ти дава допълнително самочувствие. Наистина съм благодарен за думите му и за отношението към мен."

"Що се отнася до Неймар, с него се запознахме в националния отбор. Той е нормално момче. Станахме близки и той също ми помогна. Чухме се веднага след трансфера ми в Барселона и разговаряме почти всеки ден. С него играем видео игри онлайн."

"Винаги съм се възхищавал на Шави. Каквото и да правеше с топката, аз се опитвах да го копирам. Той е феномен. Бях много щастлив, че получих фланелката на идола си Иниеста и се надявам, че ще я нося с чест", добави Артур.