Севиля - Барселона, мач от 23-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Рамон Санчес Писхуан", начало 22.00 часа.

 

Групата на Барселона:

Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Алвеш, Пике, Пуйол, Бартра, Монтоя, Адриано
Полузащитници: Бускетс, Шави, Иниеста, Фабрегас, Сонг, Сержи Роберто
Нападатели: Меси, Педро, Алексис, Тейо

Контузени:  Неймар,  Дос Сантос, Ойер
Наказани: Алба, Масчерано
Извън групата: Афелай, Куенка

 

ПРОГНОЗА: Барселона гостува на Севиля в пореден тежък мач от испанската Примера Дивисион. Залогът пред каталунците обаче е висок.

Те трябва да отговорят подобаващо на загубата от Валенсия и да покажат, че не се намират в криза. За такава започва да се намеква, след като отборът има само една победа в последните 4 мача в първенството.

Същевременно Барса получи и допълнителен стимул. Вчера лидерът Атлетико Мадрид допусна изненадваща загуба с 0:2 от Алмерия и така каталунците могат да си върнат първото място, ако победят Севиля.

Домакините обаче също не се намират в най-добрата си форма. Те имат 4 поредни мача без победа в първенството. Освен това ще бъдат без наказания Коке и контузения Стефан Мбиа. За Барса наказани са Хавиер Масчерано и Жорди Алба, което може да създаде проблеми при подреждането на защитата.

Статистиката показва, че Севиля няма голям успех срещу Барса напоследък. Каталунците имат 4 поредни победи, като не са губили за първенство вече 8 поредни сезона. За последно Севиля победи с 3:1 за Суперкупата на Испания през 2010-та година, но на реванша бе разгромена с 4:0.

Интересно е да се отбележи и това, че наставникът на Севиля Унай Емери няма нито една победа в кариерата си срещу Барса. Начело на Алмерия, Валенсия, Спартак Москва и сега Севиля той е записал 11 загуби и 5 равенства.


Резултат: 2:3