Тризъбецът в атаката на Барселона отдавна не се казва MSN (Меси, Суарес, Неймар), но пък е все така опасен с включването на Осман Дембеле на мястото на избягалия в ПСЖ бразилец, пише вестник "Марка".

Новото име на огневата мощ на каталунците е MSD, като участието на младия французин изобщо не е за подценяване. Осман имаше сериозни проблеми с дисциплината, но пък неговият талант е безспорен. 

Той е доста непредсказуем и за разлика от Неймар не залага на "финтове на дребно", на площта на една носна кърпичка. Вместо това той предпочита да спринтира рязко и да оставя противниците зад гърба си. Притежава голям хъс и стреля отлично с двата крака, при това със завидна сила.

И докато в лагера на Реал Мадрид се притесняват основно от Меси преди утрешното Ел Класико (полуфинален мач-реванш за Купата на Испания), то куп експерти предупреждават "белия балет", че голямата опасност може да дойде точно от оставения в сянка, но гладен за слава Дембеле.

Той е почти непознат за мадридчани, които вече изпитаха гнева на Луис Суарес в Ел Класико на 28 октомври, когато в отсъствието на контузения Меси уругваецът изригна с хеттрик. Какво обаче да очакват столичани от непредвидимия Осман? Към момента нищо. Той е загадка и се радва на комфорта светлините на прожекторите да бъдат насочени към други, за да не заслепяват, докато точи ножа на Кейлор Навас..

В досегашните си седем мача за Купата на Испания този сезон  наставникът на Барса Ернесто Валверде не заложи нито веднъж на триото MSD от самото начало. Утре вечер това ще се случи на 99%.

Лео има цели 15 гола при 19 визити на стадион "Сантяго Бернабеу" и фамозният му хеттрик в Севиля кара Реал да трепери. За отбелязване, че "аржентинецът" не е вкарвал на "кралете" в Мадрид за Купата, но пък в събота се закани, че каталунците ще преследват победата. Суарес върна позагубеното си самочувствие с гола в Севиля и също ще бъде заплаха. 

Дембеле навярно ще получи указания да снове по двете крила, за да обърка отбраната на Реал Мадрид, която със сигурност ще има доста работа с обезвреждането на тризъбеца на вечния враг. MSD няма маркетинговата тежест и славата на MSN, но изглежда достатъчно остър, твърд и хладен, за да прободе поредната "тлъста" жертва в лицето на европейския шампион Реал Мадрид.


Материал на Gol.bg