Барселона - Райо Валекано, мач от 24-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Ноу Камп", начало 21.00 часа.

 

Групата на Барселона:

Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Алвеш, Пике, Пуйол, Масчерано, Бартра, Монтоя, Адриано, Алба
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Фабрегас, Сонг, Сержи Роберто, Афелай
Нападатели: Меси, Неймар, Педро, Алексис, Тейо

Извън групата: Ойер, Куенка, Шави

Контузен: Дос Сантос

 

ПРОГНОЗА: Барселона посреща Райо Валекано в пореден кръг от испанската Примера Дивисион. Това ще е първото домакинство в първенството след злополучната загуба с 2:3 от Валенсия и сега каталунците ще искат да се реваншират пред феновете си.

Всъщност Барса вече отговори позитивно на онова поражение, като елиминира Реал Сосиедад на полуфиналите за купата и ще играе финал срещу Реал Мадрид. В Ла Лига пък бе победен Севиля като гост с 4:1.

Така "Блаугранас" продължава да дели първото място с Реал и Атлетико и сега разбира се, ще търси задължителна победа. Тата Мартино получи добри новини, тъй като Неймар вече е готов и бе включен в групата за мача. Същевременно нито един от основните футболисти няма проблем, което позволи Шави да получи почивка.

В състава на Райо ще липсват доста играчи, тъй като Рубен Мартинес е наказан, а Хосе Карлос, Алехандро Галвес, Себа Фернандес и Алберто Переа са контузени и вероятно няма да играят.

Мадридчани продължават да се намират в зоната на изпадащите, като все пак бяха окуражени в надеждите си за оцеляване след победата с 4:1 срещу Малага в миналия кръг. Срещу Барселона обаче те имат 6 поредни загуби във всички турнири. Във всеки един мач те са получили поне по три гола, като в пет от тях не са вкарали нито един.

Така и сега Барса ще е абсолютен фаворит за победата. Все пак Райо може и да се размине с разгромна загуба, тъй като каталунците ще трябва да пестят сили преди мача от Шампионската Лига срещу Манчестър Сити.

Резултат: 3:0