Атлетико Мадрид се оказа безсилен в опитите си да изкара наказание на Барселона за трансфера на Антоан Гризман.

Според AS, към настоящия момент от Ла Лига още не са пристъпили към разглеждане на жалбата на столичния клуб. От там са сигурни, че всички закони по сделката са спазени до най-дребни детайли. Допълнителен аргумент е, че "дюшекчиите" не са се обърнали към друга инстанция за евентуална нередност.

Припомняме, че Барселона купи френската звезда през юли, след като плати освобождаващата му клауза от 120 милиона евро. Претенциите на Атлетико бяха, че каталунците и Гризман са се разбрали за трансфер още през март. Тогава заложената сума в договора на нападателя беше 200 млн. евро.

Гризман направи официален дебют за Барса при загубата с 0:1 като гост на Атлетик Билбао. Той игра пълни 90 минути, но не успя да помогне за предотвратяване на поражението от баските. След мача треньорът на испанския шампион Ернесто Валверде отправи леки критики за представянето на нападателя.

В следващия кръг Барса приема Бетис и се очаква Гризман отново да е титуляр. Срещата на "Камп Ноу" ще се играе в неделя от 22.00 часа наше време.