Участието на Лионел Меси в мача срещу Интер в сряда е голямата тема за феновете на Барселона. Каталунците стартираха този сезон в Шампионската лига с нулево реми гостуването си на Борусия Дортмунд и срещу "нерадзурите" се нуждаят от победа, за да си върнат нараненото самочувствие.

Меси получи контузия в аддукторите миналата седмица срещу Виляреал и прогнозите са, че все пак ще излезе срещу Интер. 

Бившият защитник на двата клуба Франческо Коко има своя теория, според която Меси ще бъде по-полезен на каталунците, ако... не играе в мача.

"Един отбор винаги усеща липсата на играч като Меси. Има Барса с Меси и Барса без Меси, но според мен неговото отсъствие може да се окаже предимство за тях", започна Коко пред "Спорт".

"Ще обясня. За Интер ще бъде по-добре да се изправи срещу голям шампион като Лео, защото отборът ще е доста по-добре стимулиран и по-концентриран. Ако Меси не играе, Интер ще бъде по-отпуснат и това ще се окаже проблем."

"За да победиш на терена на Барса се нуждаеш от три неща - характер, интензитет в играта и кураж. Провален си, ако не излезеш там с мисълта за победа.Барса е фаворит, но Интер е най-лошият възможен съперник за тях в момента. Антонио Конте е победител и неговата харизма се вижда в играчите му", допълни Коко.