Барселона продължава с колебливите си игри и непостоянните резултати. Дни след загубата от Леванте (1:3) в Ла Лига тимът на Ернесто Валверде не успя да победи на “Ноу Камп” Славия Прага в мач от Група F на Шампионската лига - 0:0. Сензационният резултат за чехите дойде благодарение на прекрасните изяви на вратаря им Ондрей Коларж, а освен това Лионел Меси и останалите от тима на каталунците далеч не бяха на познатото ниво. 

Барселона при всички положения ще остане на първото място в Група F след 8 точки след първите 4 мача. По-късно тази вечер играят Борусия Дортмунд и Интер, които имат по 4 точки, докато на последното място е тимът на Славия с 2.  

Гостите от Прага играха цял мач много плътно прибрани в своята половина и много рядко оставяха свободни пространства за противниковите играч. В същото време чехите действаха много бързо в контраатаките и в няколко ситуации измъчиха сериозно защитата на Барса. 

Първата опасност в мача бе именно пред вратата на Тер Стеген, който успя да улови опасно центриране на Олаинка, което в последствие рикошира в тялото на Лангле. 

Каталунците отговориха с пропуск на Семедо в 11-та минута, когато португалецът бе изведен сам срещу Коларж, но не успя да вкара. Славия реагира с опасни удари на Станчу, но големият момент през първото полувреме бе в 35-та минута. Тогава Меси спринтира от центъра, напредна към вратата и стреля опасно от двайсетина метра. Аржентинецът обаче прати топката в гредата. А освен това имаше и опция да подаде на Гризман. 

До края на полувремето Видал и Меси пропуснаха по още едно положение, в а добавеното време на срещата гол на Славия бе отменен заради засада.

След почивката играта се водеше предимно в полето на Славия, като първата по-изгодна ситуация се откри пред Сержи Роберто. Ударът на испанския национал обаче бе отразен от Коларж.

Малко след това бе отменен гол и на Барселона. Меси и Видал изскочиха сам срещу вратаря на Славия. Аржентинецът подаде на чилиеца, който вкара, но след видеоповторенията стана ясно, че Лео е бил в засада преди да получи подаването. 

Каталунците пробваха всичко да разчупят защитата на гостите, които се бранеха дружно. Ернесто Валверде пусна в игра и Ансу Фати, който в 77-та минута проби по лявото крило и намери Меси на метри от вратата. Коларж обаче отново отрази.

Барселона - Славия Прага 0:0

Барселона: Тер Стеген, Алба (45 - Роберто), Лангле, Пике, Семедо, Бускетс (68 - Ракитич), Де Йонг, Видал, Дембеле (64 - Фати), Гризман, Меси 

Славия Прага: Коларж, Борил, Фридрих, Кудела, Цуфал, Траоре (57 - Тецъл), Сучек, Олаинка, Станчу (63 - Хушбауер), Шевчик, Масопуст (82 - Провод)