Барселона - Гранада, мач от 28-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Ноу Камп", начало 22.00 часа.

Групата на Барселона:

Вратари:  Валдес, Пинто,
Защитници: Алвеш, Пуйол, Пике, Масчерано, Адриано, Муниеса,
Полузащитници:  Бускетс, Кейта, Фабрегас, Иниеста, Шави, Тиаго, Куенка
Нападатели:  Меси, Алексис, Тейо, Педро

Контузени: Абидал, Афелай, Вия, Фонтас


ПРОГНОЗА: Този мач не е особено труден за прогнозиране. Барселона се върна в най-добрата си форма и записа 8 поредни победи, 5 от които в първенството. В тези пет мача каталунците записаха голова разлика от 14-3.

Новобранците от Гранада пък се борят за оцеляването си и макар засега да са над чертата, формата им не е цветуща. Едва миналия кръг те прекъснаха серия от 3 поредни загуби с победа с 2:1 срещу Спортинг Хихон. В гостуванията си пък те имат 6 загуби в последните 7 мача.

Освен това наставникът им Абел Ресино няма да може да разчита на наказания Карлос Мартинс, както и на контузените Папе Диаките и Хасан Йебда. На другия полюс е настроението на Пеп Гуардиола, който вече може да разчита на изцяло възстановетени Алексис и Пуйол, които влязоха като резерви в мача през уикенда.

Звездата на тима Лео Меси също се намира в топ-форма и вкара 12 гола в последните 8 мача. Така той вече е само на едно попадение от първото място в класацията за най-добри реализатори на Барса за всички времена. Ако вкара срещу Гранада, той ще се изравни с легендата Сесар. С един гол той ще изравни и Кристияно Роналдо на върха на класацията за голмайстори в Примера. Затова няма да е учудващо, ако аржентинецът изнесе поредния гала-спектакъл на Ноу Камп и запише хеттрик, а защо не дори и нещо повече.

Резултат: 5:0