Барселона обърна с 3:2 Бетис и най-после успя да зарадва феновете си с победа. Така "каталунците" съкратиха изоставането си от Реал Мадрид на само три точки в битката за шампионската титла.

Головете за Барса забиха Френки де Йонг (9), Серхио Бускетс (45) и Клеман Ленгле (72). Точни за Бетис бяха Серхио Каналес (6 - от дузпа) и Набил Фекир (26).

Трябва да се отбележи, че срещата бе истинска касапница, като двата отбора завършиха мача в намален състав, след като от игра бяха изгонени Фекир и Ленгле.

Така Барса записа важна победа и поне малко намали напрежението налегнало тима.


Барса започна атакуващо мача и притисна здраво домакините. В тези първоначални минути съдиите ядосаха Лео Меси, след като подминаха явно нарушение срещу него.

Отговорът на Бетис не закъсня. В 4-ата минута Клеман Лангле удари топката с ръка и Бетис получи дузпа след намеса на ВАР. Зад топката застана Серхио Каналес и вкара за 1:0.

"Каталунците" обаче реагираха бързо и изравниха. В 9-ата минута Меси даде страхотен пас на Френки де Йонг, който опъна мрежата за 1:1. Лудо начало на мача, но головете не спираха да валят.

Последваха силни минути за Барса, но последователно Меси и Видал изпуснаха да направят пълен обрат. Тези пропуски костваха много на гостите, които бяха на казани в 26-ата минута.

Тогава Набил Фекир стреля мощно по диагонала и отново даде аванс на домакините. До края на полувремето Барса изцяло доминира и логично стигна до изравняването.

Секунди преди края на полувремето Меси намери Бускетс и той заби топката в мрежата за 2:2. Трябва да се отбележи, че останаха сериозни съмнения за нарушение на Лангле в атака, но попадението бе зачетено.

Втората част започна с атаки на Барса, но с пропуски отново се отчетоха Меси и Видал. "Каталунците" изцяло доминираха и контролираха играта, но така и не успяваха да стигнат до наистина чисто голово положение.

Треньорът на гостите Кике Сетиен се опита да промени резултата, като направи смени и това даде резултат. Положенията пред вратата на Бетис се заредиха едно след друго, но Меси и Алба пропуснаха да вкарат.

Логичното се случи в 72-ата минута, когато "каталунците" направиха пълен обрат. Тогава Меси центрира в наказателното поле на Бетис, където Ленгле с глава опъна мрежата за 2:3.

Четири минути по-късно домакините останаха в намален състав, след като Фекир набързо си изпроси два жълти картона. В 79-ата минута от игра бе изгонен и Ленгле. До края Барса контролираше мача и заслужено си взе победата и трите точки.