Испанският шампион Барселона ще се раздели с Антоан Гризман след само един сезон на нападателя на "Камп Ноу". Това твърди Diario Sport.

Каталунците са на мнение, че френският национал не успява да оправдае сумата, платена на Атлетико Мадрид за правата му – 120 милиона евро.

Продаването му ще позволи на Барса да сведе до минимум финансовите загуби, защото ще спестят средства от заплатата му и все още може да вземат 100 млн. евро за Гризман.

Има и вариант той да бъде даден под наем или включен в сделка за друга звезда. Не е изключено това да е Неймар, който отново е трансферна цел №1 на Барселона. От своя страна ПСЖ може да се съгласи да вземе Гризман и да получи пари, за да се раздели с бразилския ас.

През този сезон Гризман има 26 мача в Ла Лига, в които вкара 8 гола и даде 5 асистенции. Той обаче е далеч от най-добрите си дни. Добавя се, че Лео Меси и останалите лидери на Барса никога не са смятали, че купуването на французина е било необходимо.

С евентуална продажба на Гризман, Барса ще се опита да предотврати и грешката с Филипе Коутиньо, чиято цена спадна значително, защото не се адаптира на "Камп Ноу".