Ръководството на испанското футболно първенство - Ла Лига, и Асоциацията на футболистите в страната са настроени сезонът да приключи и разглеждат три възможни сценария за неговото възобновяване.

Първенството беше спряно първоначално на 12 март, като бяха отложени два кръга. След това заради бързото разпространение на коронавируса рестартът му беше отложен за неопределено време, а клубовете се сблъскаха с перспективата да загубят най-малко 30% от доходите си.

Според информация на в. "Марка", който се позовава на близък до ръководството на Ла Лига източник, за разглеждане са предложени три варианта.

При най-благоприятно развитие на събитията първенството ще стартира отново в средата на май и ще приключи през юли. Клубовете са съгласни при този вариант да играят дори три пъти седмично, както и мачовете да са без зрители.

Вторият сценарий предвижда сезонът да продължи през лятото и да приключи през август-септември, пише "24 часа".

Ако обаче ситуацията с пандемията сне се подобри, то първенството би могло да стартира отново през септември. При този вариант следващият шампионат ще трябва да започне много по-късно от обикновено.