Бившият вратар на Реал Мадрид – Йежи Дудек, отправи жестоки критики към голямата звезда на Барселона Лео Меси.

Полякът игра на "Сантяго Бернабеу" между 2007 и 2011 г. и хвана едни от най-ожесточените издания на "Ел Класико", когато двата гранда бяха водени от Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола.

Именно под ръководството на Специалния, враждата между съперниците достигна нови висоти. Играчите на "Кралете" непрекъснато бяха обвинявани в груби действия на терена, а тези на каталунците в симулации.

И Дудек разкри интересни подробности. "Меси беше лъжлив и провокативен. Но това важи за всички в Барселона по онова време, включително и Хосеп Гуардиола. Бяха подготвени да провокират и в някои случаи достигаха до истинско съвършенство. Това много тормозеше Жозе Моуриньо и целия ни отбор", каза Дудек.

"Виждал съм тази страна на Меси с очите си. На Пепе и Серхио Рамос им каза толкова грозни неща, че не можеш да си представиш, че нагледно толкова тих и добър човек може да ги изрече", добави Дудек, който по онова време беше резерва на легендата Икер Касияс.

Той разкри и впечатленията си от Кристиано Роналдо. По думите му, португалецът наистина е арогантен, но не се държи лицемерно. "Той е автентичен и е такъв, какъвто го виждате. Кристиано е егоцентричен и истински победител. Не крие, че предпочита отборът да победи с 2:1 с негови голове, отколкото с 5:0 с попадения други. Раул беше същият", каза още Дудек.