Звездата на Барса и капитан на тима Лионел Меси за първи път призна, че през 2017 година е искал да напусне клуба. Преди три години световният вицешампион имаше проблеми с данъчните власти в Испания, което го е накарало да мисли за напускане.

"По това време с цялата тази каша с хазната, исках да напусна, не за да си тръгна от Барса, а за да си тръгна от Испания. Чувствах, че се отнасят към мен несправедливо и не исках да оставам повече. Никога обаче не получих официална оферта, защото всички знаят, че искам да играя за Барселона", призна той в интервю за RAC1.

"Това беше много труден период за мен и семейството ми, защото хората не знаят какво точно се случваше. Всичко беше тежко, но е по-добре, че се случи, когато децата ми още бяха твърде малки, за да разбират", допълни шесткратният носител на Златната топка.

"Днес вече мисля за завършване на кариерата тук. Особено заради начина, по който се чувствам в този клуб, както и заради това как се чувства семейството ми в този град", завърши Меси, цитиран от "Стандарт".