Новата звезда на Юта Джаз Доновън Мичъл триумфира в атрактивното състезание по забиване по време на Звездния уикенд на НБА в Лос Анджелис. 

Гардът направи впечатляващи изпълнения, като използва допълнително табло, в което удари топката преди да забие, прескочи актьора Кевин Харт, а при последния си опит се появи с потник на Винс Картър и повтори изпълнението му от 2000 година. 

На финала Мичъл победи Лари Нанс–младши, който също се отчете със силни изпълнения. Крилото очаквано се появи с екип на баща си от Финикс Сънс, който е първият победител в надпреварата през 1984-а. 

При едно от изпълненията Нанс-старши асистира на сина си, като му подхвърли топката, а при друго крилото на два пъти удари топката в таблото преди да забие, но това не му бе достатъчно, а и Доновън Мичъл заслужаваше да победи. 

При най-добрите стрелци Девин Букър от Финикс постави нов рекорд от 28 точки, за да спечели отличието. Във финала той се справи с Тобайъс Харис от ЛА Клипърс и най-вече Клей Томпсън от Голдън Стейт, който остана втори с резултат от 25. Изненадата бе ранното отпадане на миналогодишния победител Ерик Гордън, който не успя да прескочи първия кръг.  

В състезанието по умения с топка триумфира гардът на Бруклин Нетс Спенсър Динуиди, който на финала се справи с Лаури Марканен от Чикаго и така за първи път гардовете спечелиха наградата, откакто форматът бе променен. Преди това триумфираха Кристапс Порзингис и Карл-Антъни Таунс. 

Кулминацията на шоуто обаче е в неделя срещу понеделник от 3,00 часа сутринта българско време, когато ще се проведе 67-ият Мач на Звездите, който ще бъде в нов формат и в който отборът на ЛеБрон Джеймс ще срещне този на Стеф Къри.