Суперзвездата на Голдън Стейт Стеф ще пропусне поне 3 седмици заради контузията си в коляното и на практика е аут до края на редовния сезон в НБА. 

Гардът пострада при победата над Атланта, когато съотборникът му Джавел Макгий падна върху крака му и направените тестове днес показаха, че Стеф е получил разтежение от 2-а степен. Той ще бъде прегледан отново след 20 дни. 

Ако всичко е наред Къри, който вече пропусна 21 мача през сезона заради различни контузии и е играл само в 51, може да бъде на линия за плейофите, които стартират на 14 април. 

По-рано през кампанията обаче, Лонзо Бол и Блейк Грифин бяха извън игра за повече от месец след подобни травми, така че няма да бъде изобщо изненада, ако плеймейкърът не е готов за старта на елиминациите. 

30-годишният Стеф има средно по 26,4 точки, 6,1 асистенции и 5,1 борби на мач през сезона като с него Уориърс вкарват по над 118 точки, а без него едва по 105, така че със сигурност ще им липсва. 

В същото време звездата на Бостън Кайри Ървинг ще се възстановява между 3 и 6 седмици, след като претърпя лека операция на лявото коляно. При това положение в най-добрия случай ще е готов за старта на елиминациите, но има вариант и да не играе дори до края на април.