Контузеният лидер на Бостън Кайри Ървинг изпрати специално послание към съотборниците си преди мач №2 от серията срещу Милуоки и това свърши работа, защото Селтикс спечелиха със 120:106 и дръпнаха с 2-0 преди двете си гостувания в щата Уисконсин. 

„Преди мача той ни изпрати съобщение, с което ни даде кураж, но и ни посъветва какво да очакваме, тъй като много от момчетата за първи път са в плейофите. Това много ни помогна“ заяви резервният гард Шейн Ларкин, който бе един от шестимата играчи с двуцифрени точкови показатели в мача. 

Джейлън Браун поведе Келтите с 30 точки, Тери Розиър добави 23, а Маркъс Морис добави 18. Домакините играха отлично и въпреки че техните съперници вкара почти 60% от стрелбите си, Детелините не оставиха съмнение в превъзходството си и контролираха двубоя. 

В друг мач лидерът Торонто победи отново Вашингтон, този път със 130:119 и също поведе с 2-0. ДеМар ДеРозън напомни за себе си с 37 точки, а Йонас Валанчунас се отчете с 19 и 14 борби за Раптърс. Джон Уол реализира 29 точки за Уизърдс, но Брадли Бийл остана едва с 9. 

В същото време на Запад Ню Орлийнс спечели и второти си гостуване в Портланд, този път със 111:102 и сега ще се прибере у дома за два мача в отлично настроение. Джру Холидей поведе Пеликанс с 33 точки, като в решаващите минути гостите вкараха 3 поредни тройки, за да се откъснат напред. Деймиън Лилард отново не бе на ниво за Блейзърс със само 17 точки и цели 7 грешки.