Баскетболистите на Голдън Стейт и Ню Орлийнс само на победа от втория кръг на плейофите в НБА, след като вече водят с по 3-0 в своите серии. 

Уориърс спечелиха първото си гостуване в Сан Антонио със 110:97, след 26 точки от Кевин Дюрант и 19 от Клей Томпсън. Шпорите играха ден след смъртта на съпругата на Грег Попович – Ерин и бяха без наставника си, като личеше, че са разтърсени от случилото се. 

Те играха добре през първото полувреме, в което имаха аванс от няколко точки, само че в последните минути шампионите завършиха със серия от 20:9, за да превърнат изоставането с 5 в преднина от 52:46. След това разликата продължи да се увеличава. Дюрант и Ливингстън обърнаха глезени в края, но проблемът не се счита за сериозен. 

В същото време Никола Миротич наниза 30 точки, а Ню Орлийнс срази Портланд със 119:102 и също може да приключи нещата в мач №4 у дома. Пеликанс отново играха здрава защита и не оставиха съмнение в превъзходството си, като дръпнаха с 18 точки още в първата четвърт и след това не погледнаха назад. 

На Изток Джоел Ембийд се завърна за Филаделфия и вдъхнови Сиксърс с 23 точки, като в един момент вкара 7 поред, а тимът му срази Маями със 128:108 като гост и поведе с 2-1 в серията. Центърът не игра 10 мача, но помогна на тима си да спечели последната част с 32:14 и с това да стигне до убедителния триумф.