Днес се навършват точни 32 точки години от един от най-великите мачове в историята на плейофите в НБА.
 
На 20-и април 1986-а година Майкъл Джордън бележи 63 точки срещу Бостън, но Селтикс печелят сблъсъка със 135:131 след 2 продължения.
 
Въпреки това Въздушния е просто феноменален, като след сблъсъка Лари Бърд възкликва: „Никога не бих казал, че той е най-великият играч, ако не го вярвах. Това бе просто Бог във вида на Майкъл Джордън”.
 
Джордън успява в 22 от 41 изстрела, като и досега постижението му е рекорд за елиминациите. Той тероризира защитата на Селтикс с пробивите и стрелбите си в продължение на 53 минути, в които е на паркета. От наказателната линия е 19 от 21, а добавя 5 борби и 6 асистенции.
 
В първата четвърт бележи 17 точки, във втората 6, след това 13, в последната 18, а в продълженията добавя съответно 5 и 4, но въпреки това Биковете губят. „Щях да дам всичките си точки, само и само да спечелим” казва тогава Майкъл.
 
„Никога не съм мислел, че някой може да прави подобни неща” добавя Бърд, чийто тим все пак отстранява Чикаго с 3-0 в серията по пътя към титлата, но Джордън демонстрира невероятния си талант, който разцъфна окончателно в следващите години и превърна Булс в династия.