Антъни Дейвис и Джру Холидей влязоха в историята, а Ню Орлийнс стана първият отбор стигнал втория кръг на плейофите в НБА. 

Двамата изравниха рекорда за най-много точки от дуо в елиминационен мач, като нанизаха общо 88 и Пеликанс победиха Портланд със 131:123, за да затворят серията с 4-0. 

Веждата отбеляза 47 точки, а гардът добави 41, с което те надминаха Джордън и Пипън и се изравниха с Джон Хавличек и Джо Джо Уайт, който през 1973-а също имаха общо 88 точки за Бостън. 

Двамата вкараха 28 от последните 29 точки за Пеликанс, които бяха считани за аутсайдер в серията, но играха отличен баскетбол. Тимът не допусна звездата на Блейзърс Деймиън Лилард да мине границата от 20 точки, като в 3 от мачовете го ограничи под тях. 

Пионерите дадоха битка, бореха се и в последната част на няколко пъти стопиха изоставане от 15 точки само на 2. Така и не успяха да спрат звездите на Пеликаните обаче, като Холидей подпечата успеха с кош от средно разстояние 40 секунди преди края, когато направи разликата 6 точки. В следващия кръг Ню Орлийнс най-вероятно ще играе с Голдън Стейт, който води с 3-0 на Сан Антонио.