Сан Антонио Спърс даде битка на Голдън Стейт, но потенциалът на Уориърс се оказа твърде голям. Шампионите спечелиха с 99:91 у дома и така приключиха серията с 4-1 победи, за да си осигурят сблъсък с Ню Орлийнс в следващия етап. 

Кевин Дюрант отбеляза 25 точки, Клей Томпсън добави 24 след слабото представяне в предишния сблъсък, а Дреймонд Грийн се отчете със 17 и 19 борби за триумфа. Въпреки това калифорнийци трябваше да треперят до последно. 

Те водеха с 14 точки преди последната част, в която обаче тексасци се вдигнаха на щурм и 57 секунди до сирената се приближиха до 91:93. Дюрант обаче вкара трудна стрелба за 2 точки в следващата атака, а след грешка на Джинобили всичко за Сан Антонио приключи. 

Това може да се окаже последният двубой на аржентинеца и Тони Паркър в НБА, а феновете очакват с притеснение лятото, тъй като бъдещето на Кауай Ленърд не е ясно, някои от помощник-треньорите могат да напуснат, а и Грег Попович не се знае какво ще предприеме, след като преди дни загуби съпругата си. 

„Мисля, че това безспорно показва характера на този отбор, който не спря да се бори до края. Бяхме в ситуация, при която спокойно можехме да хвърлим кърпата, но не го направихме и трябва да се гордеем“ заяви Пау Гасол. 

Домакините пък се надяват скоро да имат на разположение и суперзвездата си Стеф Къри, който лекува контузия в коляното вече месец, но е близо до завръщане, след като тренира интензивно напоследък.