ЛеБрон Джеймс за пореден път се превърна в спасителя на Кливланд след нова драма с Индиана. Суперзвездата вкара тройка със сирената, за да донесе успеха с 98:95 и по този начин Кавалиърс дръпнаха с 3-2 в серията, като те ще гостуват в мач №6. 

Краля завърши с 44 точки, но много ключово бе отиграването му и преди победния кош, когато спря пробив на Виктор Оладипо с чадър. В ситуацията обаче имаше и късмет, тъй като преди да блокира изстрела топката докосна таблото, което означаваше, че трябва да бъдат отсъдени 2 точки за Пейсърс. Реферите обаче пропуснаха ситуацията, която бе наистина много тънка. 

„Бях избутан, но така или иначе имах предимство. Топката първо удари таблото, така че това трябваше да бъде кош за нас. Направо не мога да повярвам“ беснееше Оладипо, който остана само с 12 точки при стрелба 2 от 15. 

„Не мисля, че кошът трябваше да бъде признат. Успях да възстановя позицията си и да го спра“ очаквано не се съгласи Джеймс, който имаше 3 секунди за победния изстрел и те му бяха напълно достатъчни, за да вдигне феновете на крака. 

Кливланд губеше със 7 точки на почивката, но в третата част промени нещата след серия от 19:3. Домакините поведоха с 8 преди последната четвърт, в която обаче Пейсърс изравниха, за да се стигне до драмата в последните секунди. 

Кайл Корвър помогна за триумфа с 19 точки, а много аплодисменти получи и ветерана Хосе Калдерон, който на няколко пъти се хвърли здраво за топката. За Индиана Домантас Сабонис вкара 22 точки от пейката. 

В друг мач на Изток Торонто дръпна с 3-2 на Вашингтон след 108:98 у дома. ДеМар ДеРозън вкара 32 точки за Раптърс, които загубиха двете предишни срещи в столицата, но отново не допуснаха 3 поредни поражения през кампанията. Решаваща се оказа последната част, спечелена от домакините с 29:20. В нея Делон Райт вкара 11 от своите 18 точки, а гостите почти 4 минути не реализираха, което бе твърде много.